DWELL.NL

AANMELDEN
  • Activiteiten

  • Educatie

  • Recepten

  • Over DWELL

  • Ambassadeurs

    • Peter van der Velden
    • Marin Elsen
    • Gert de Jong
    • Marcel de Visser
    • Norbert van Nieuwenhoven
    • Jenny van Bree
  • Partners

  • Contact

  • Community

  • Blog

  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    • Alle berichten
    • bewegen
    • hobby's
    • Recepten
    • Apps
    • Welzijn
    • Voeding
    • Educatie
    Zoeken
    Bloemkoolsalade
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Bloemkoolsalade

    Salades zijn de uitkomst bij warm weer, een afwisselende lunch en vormen altijd een goede aanvulling bij een buffet of BBQ. Deze salade heeft een basis van bloemkoolrijst, en is daardoor erg laag in koolhydraten en calorieën. U kunt variëren met de groenten die u toevoegt, en hem daarmee aanpassen aan de gerechten waarbij u hem wil serveren. Voeg ook eens een klein handje noten toe in plaats van de pompoenpitten! Voedingswaarden: 331 kcal 22 gram koolhydraten 15 gram vet 24 g
    19 weergaven0 opmerkingen
    Broccolibrood
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Broccolibrood

    Een koolhydraatarm brood op basis van broccoli. Een extra portie groenten, en brood laag in koolhydraten, wat wil je nog meer. Heerlijk in combinatie met hartig brood beleg, zoals kaas of tonijnsalade. Ook een groentespread of houmous is een goede topping. Een broodje is goed voor circa 6 sneetjes. Voedingswaarden 2 sneetjes: 195 kcal 7 gram koolhydraten 14 gram vet 11 gram eiwit Ingrediënten voor 1 broodje: 300 gram broccoli 2 eieren 50 gram amandelmeel Snufje peper en zout
    14 weergaven0 opmerkingen
    Quiche met asperges en broccoli
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 2 minuten

    Quiche met asperges en broccoli

    Quiche, het gerecht dat je eigenlijk op elk moment van de dag wel kan eten. Als lunch, bij de borrel, als diner, het kan altijd! Deze lente variant met asperges en broccoli ziet er heerlijk uit door de frisse groene kleur van de asperges, en de hamrozen maken het plaatje helemaal af. Voedingswaarden: 570 kcal 39 gram koolhydraten 35 gram vet 21 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 1 theelepel olijfolie 100 g gesneden prei 100 g broccolirijst 1/4 rol bladerdeeg vers 1 ei 50
    3 weergaven0 opmerkingen
    Spinazie-courgette muffins
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 2 minuten

    Spinazie-courgette muffins

    Groenten, een continue discussie of we er wel voldoende van eten. Wat is dan een betere manier dan er een hartige muffin mee bakken. Lekker als tussendoortje, of als lunch. Ook leuk als bijgerechtje bij de BBQ! Ook op feestjes doen deze muffins het goed, weer eens wat anders dan een blokje kaas. Voedingswaarden: 320 kcal 29 gram koolhydraten 16 gram vet 14 gram eiwit Ingrediënten voor 12 muffins: 1 courgette (klein) 1 el boter 75 g spinazie 100 g oude kaas 80 g Parmezaanse ka
    7 weergaven0 opmerkingen
    Courgettefrittata
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Courgettefrittata

    De beste manier om restjes groenten op te maken is in een frittata, een eiergerecht wat met alle soorten groenten en aardappel te combineren is. Wanneer er nog wat verdwaalde ham/kip/worst stukjes in de koelkast liggen kunnen deze er ook prima doorheen. Serveer met een salade, of een goede snee brood of gewoon op zichzelf. Voedingswaarden: 275 kcal 8 gram koolhydraten 19 gram vet 18 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 1/2 courgette 2 theelepels olijfolie 1/2 teen knoflook
    7 weergaven0 opmerkingen
    Courgetterösti
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 2 minuten

    Courgetterösti

    Iedereen kent ze wel: röstirondjes, die heerlijke rondjes van geraspte aardappel. Zie hier een andere variant, namelijk gemaakt van courgette! De frisse yoghurt dip en salsa van tomaatjes geven het gerecht meer diepgang, natuurlijk kan de rösti ook op talloze andere wijzen gecombineerd worden. Voedingswaarden: 540 kcal 36 gram koolhydraten 35 gram vet 20 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 1 citroen (schoongeboend) 125 g romaatjes 1 bosuitjes (in ringetjes) 1 el fijngesne
    4 weergaven0 opmerkingen
    Gratin van aardappel en courgette
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Gratin van aardappel en courgette

    Een gezondere variant van aardappelgratin, die ook meteen een portie groenten bevat?! Ja het kan echt, in dit recept wordt de aardappel gemend met plakjes courgette voor een heerlijke ovenschotel. Serveer met een salade voor een extra portie groenten en een lichte tegenhanger, of voeg wat extra groenten, zoals plakjes verse tomaat, toe. Voedingswaarden: 430 kcal 45 gram koolhydraten 18 gram vet 19 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 20 gram gedroogde tomaten in olie 150 g
    4 weergaven0 opmerkingen
    Gevulde courgette met hüttenkäse
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 2 minuten

    Gevulde courgette met hüttenkäse

    Groenten zijn heerlijk om te vullen, en courgettes zijn hier ideaal voor. Wanneer je ze een klein beetje uitholt, heb je een perfect schuitje om de vulling in te scheppen. De vulling is zacht door de hüttenkäse, en biedt de mogelijkheid tot variatie. Zo kan u extra groenten naar hartenlust toevoegen, zoals bijvoorbeeld champignons of paprika's. Voedingswaarden: 500 kcal 41 gram koolhydraten 23 gram vet 28 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 1/2 courgette 1/2 kleine ui 2 t
    5 weergaven0 opmerkingen
    Bloemkoolnasi
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Bloemkoolnasi

    Tegenwoordig zijn er allerlei groentevervangers voor deegwaren te koop. De meeste zijn ook erg gemakkelijk zelf te maken, en wanneer u diabetes heeft is dit een eenvoudige manier om de hoeveelheid koolhydraten van een maaltijd drastisch terug te dringen. Dit is dan ook een klassiek nasi recept waarbij de rijst is vervangen door bloemkoolrijst. Voedingswaarden: 342 kcal 16 gram koolhydraten 26 gram vet 7.7 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 150 gram bloemkoolrijst (zelf g
    4 weergaven0 opmerkingen
    Pompoen uit de oven
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Pompoen uit de oven

    Een heerlijk groentegerecht, perfect voor de herfstachtige dagen. De hazelnoten, kastanje champignons en pompoen zijn echte herfstproducten en de combinatie is heerlijk. Serveer met een couscoussalade, of een verse groene salade naar wens. Mocht u afgeschrikt zijn door de hoeveelheid vetten, laat dan een van beide kazen weg! Voedingswaarden: 540 kcal 24 gram koolhydraten 42 gram vet 16 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 250 gram pompoen, in parten 1/2 rode ui 1 teentje k
    6 weergaven0 opmerkingen
    Pompoen- bietlasagne
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 2 minuten

    Pompoen- bietlasagne

    Een variatie op de klassieke lasagne. Door het gebruik van bieten en pompoen is deze lasagne naast smaakvol ook erg kleurrijk. De combinatie van rode biet met geitenkaas is heerlijk en de toevoeging van pompoen in de saus zorgt voor een extra portie (verstopte) groenten. Voedingswaarden: 485 kcal 54 gram koolhydraten 19 gram vet 21 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 100 gram gekookte pompoen 150 gram gekookte rode bieten (te vinden in de koeling bij de supermarkt) 1/2 ui
    4 weergaven0 opmerkingen
    Pompoen- en courgettespaghetti
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Pompoen- en courgettespaghetti

    Een heerlijke pasta, maar dan erg laag in koolhydraten. Door simpelweg de spaghetti te vervangen door slierten pompoen en courgette is de hoeveelheid koolhydraten in dit gerecht drastisch verlaagd. Kortom genieten van een pastagerecht, en tegelijkertijd een extra portie groenten binnen! Voedingswaarden: 430 kcal 16 gram koolhydraten 31 gram vet 19 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 70 gram tastytom-trostomaten 2 takjes basilicum 1/2 ui Knoflook naar smaak 25 gram parmeza
    7 weergaven0 opmerkingen
    Pompoen-paprikastoof
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Pompoen-paprikastoof

    Een heerlijk groenterecept, perfect voor de herfst. Deze stoof is gevuld met groenten en daarmee de perfecte vitaminenboost voor natte herfstdagen. Pompoen is een echte herfstgroente, en op talloze manieren te bereiden. Wanneer je de stoof met rijst combineert zal de heerlijke saus in de rijst trekken, echter de stoof is ook prima te combineren met aardappelen. Voedingswaarden: 180 kcal 20 gram koolhydraten 6 gram vet 7 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 100-150 gram fle
    5 weergaven0 opmerkingen
    Aardappel-prei soep
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Aardappel-prei soep

    Door de basis van groenten is deze soep laag in calorieën, perfect als lichte lunch of als voorgerecht. Of als 4-uurtje, in plaats van soep uit een zakje. Maak een pan soep, en vries de soep in porties in. Zo hoef je 's ochtends alleen een bakje uit de diepvries in je tas te stoppen en heb je een heerlijke verse soep op je werk, zonder de grote hoeveelheden zout. Voedingswaarden: 112 kcal 17 gram koolhydraten 4 gram vet 2.5 gram eiwit Ingrediënten voor 1 pan soep, 4 porties:
    3 weergaven0 opmerkingen
    Groentetosti
    Maarten Gijssel
    • 28 jul. 2017
    • 1 minuten

    Groentetosti

    Een variatie op de gewone boterham, en een eenvoudige manier van oud brood opmaken: de tosti. Deze variant met kaas en groenten is heerlijk. Erg handig wanneer je nog een restje groenten overhebt. Het voorbeeld is met rauwkost, maar dit kan door alle mogelijke groenten vervangen worden! Voedingswaarden: 330 kcal 36 gram koolhydraten 13 gram vet 15 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 2 sneetjes (spelt) brood 1 plak kaas 150 g rauwkost 6 basilicum baadjes Bereiding: Beleg 1
    3 weergaven0 opmerkingen
    Volkorentoast met rookvlees en spinazie
    Maarten Gijssel
    • 28 jul. 2017
    • 1 minuten

    Volkorentoast met rookvlees en spinazie

    Nederland, het land waar brood de meest genoten lunch is. Iedereen is er mee op gegroeid, 's ochtends boterhammen smeren voor mee naar school of werk. Maar brood hoeft niet saai te zijn, je kan heel makkelijk iets lekkers van maken door vleeswaren te combineren met ei of groeten, of in dit geval allebei. Voedingswaarden: 351 kcal 25 gram koolhydraten 16 gram vet 27 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 2 sneetjes volkoren brood 50 gram verse spinazie 1 theelepel dijonmoster
    5 weergaven0 opmerkingen
    Paprikasoep
    Maarten Gijssel
    • 28 jul. 2017
    • 1 minuten

    Paprikasoep

    Soep is ideaal als lunch op koude natte dagen, heerlijk om mee op te warmen. Deze paprikasoep is een heerlijk kruidige soep, die ruim 100 gram groenten per portie bevat. Hij is eenvoudig te bereiden en smaakt velen malen beter dan soep uit blik of zak. Voeg extra groenten of soepballetjes toe na het pureren voor een goed gevulde soep. Voedingswaarden: 227 kcal 10.8 gram koolhydraten 17 gram vet 5.2 gram eiwit Ingrediënten voor 1 pan soep: 3 eetlepels olijfolie 1 ui 1 teentje
    7 weergaven0 opmerkingen
    Groenteomelet
    Maarten Gijssel
    • 17 jul. 2017
    • 1 minuten

    Groenteomelet

    Deze omelet is een heerlijke vullende lunch. De combinatie van eieren en groenten zorgt voor een vol gevoel, en de groenten zorgen ervoor dat je voldoende vezels binnen krijgt. Door te variëren met de ingrediënten heb je een afwisselende lunch. Wanneer je seizoensgroenten gebruikt, is het daarnaast ook een goedkope maaltijd. Ook heerlijk als (zondags)ontbijt! Voedingswaarden: 436 kcal 12 gram koolhydraten 29 gram vet 23 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 2 eieren 100 ml
    19 weergaven0 opmerkingen

    © 2018-2023 DWELL - Diabetes and WELLbeing