DWELL.NL

AANMELDEN
  • Activiteiten

  • Educatie

  • Recepten

  • Over DWELL

  • Ambassadeurs

    • Peter van der Velden
    • Marin Elsen
    • Gert de Jong
    • Marcel de Visser
    • Norbert van Nieuwenhoven
    • Jenny van Bree
  • Partners

  • Contact

  • Community

  • Blog

  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    • Alle berichten
    • bewegen
    • hobby's
    • Recepten
    • Apps
    • Welzijn
    • Voeding
    • Educatie
    Zoeken
    Bloemkoolsalade
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Bloemkoolsalade

    Salades zijn de uitkomst bij warm weer, een afwisselende lunch en vormen altijd een goede aanvulling bij een buffet of BBQ. Deze salade heeft een basis van bloemkoolrijst, en is daardoor erg laag in koolhydraten en calorieën. U kunt variëren met de groenten die u toevoegt, en hem daarmee aanpassen aan de gerechten waarbij u hem wil serveren. Voeg ook eens een klein handje noten toe in plaats van de pompoenpitten! Voedingswaarden: 331 kcal 22 gram koolhydraten 15 gram vet 24 g
    19 weergaven0 opmerkingen
    Spinazie-courgette muffins
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 2 minuten

    Spinazie-courgette muffins

    Groenten, een continue discussie of we er wel voldoende van eten. Wat is dan een betere manier dan er een hartige muffin mee bakken. Lekker als tussendoortje, of als lunch. Ook leuk als bijgerechtje bij de BBQ! Ook op feestjes doen deze muffins het goed, weer eens wat anders dan een blokje kaas. Voedingswaarden: 320 kcal 29 gram koolhydraten 16 gram vet 14 gram eiwit Ingrediënten voor 12 muffins: 1 courgette (klein) 1 el boter 75 g spinazie 100 g oude kaas 80 g Parmezaanse ka
    7 weergaven0 opmerkingen
    Courgettefrittata
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Courgettefrittata

    De beste manier om restjes groenten op te maken is in een frittata, een eiergerecht wat met alle soorten groenten en aardappel te combineren is. Wanneer er nog wat verdwaalde ham/kip/worst stukjes in de koelkast liggen kunnen deze er ook prima doorheen. Serveer met een salade, of een goede snee brood of gewoon op zichzelf. Voedingswaarden: 275 kcal 8 gram koolhydraten 19 gram vet 18 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 1/2 courgette 2 theelepels olijfolie 1/2 teen knoflook
    7 weergaven0 opmerkingen
    Courgetterösti
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 2 minuten

    Courgetterösti

    Iedereen kent ze wel: röstirondjes, die heerlijke rondjes van geraspte aardappel. Zie hier een andere variant, namelijk gemaakt van courgette! De frisse yoghurt dip en salsa van tomaatjes geven het gerecht meer diepgang, natuurlijk kan de rösti ook op talloze andere wijzen gecombineerd worden. Voedingswaarden: 540 kcal 36 gram koolhydraten 35 gram vet 20 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 1 citroen (schoongeboend) 125 g romaatjes 1 bosuitjes (in ringetjes) 1 el fijngesne
    4 weergaven0 opmerkingen
    Gratin van aardappel en courgette
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Gratin van aardappel en courgette

    Een gezondere variant van aardappelgratin, die ook meteen een portie groenten bevat?! Ja het kan echt, in dit recept wordt de aardappel gemend met plakjes courgette voor een heerlijke ovenschotel. Serveer met een salade voor een extra portie groenten en een lichte tegenhanger, of voeg wat extra groenten, zoals plakjes verse tomaat, toe. Voedingswaarden: 430 kcal 45 gram koolhydraten 18 gram vet 19 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 20 gram gedroogde tomaten in olie 150 g
    4 weergaven0 opmerkingen
    Pompoen uit de oven
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Pompoen uit de oven

    Een heerlijk groentegerecht, perfect voor de herfstachtige dagen. De hazelnoten, kastanje champignons en pompoen zijn echte herfstproducten en de combinatie is heerlijk. Serveer met een couscoussalade, of een verse groene salade naar wens. Mocht u afgeschrikt zijn door de hoeveelheid vetten, laat dan een van beide kazen weg! Voedingswaarden: 540 kcal 24 gram koolhydraten 42 gram vet 16 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 250 gram pompoen, in parten 1/2 rode ui 1 teentje k
    6 weergaven0 opmerkingen
    Pompoen- bietlasagne
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 2 minuten

    Pompoen- bietlasagne

    Een variatie op de klassieke lasagne. Door het gebruik van bieten en pompoen is deze lasagne naast smaakvol ook erg kleurrijk. De combinatie van rode biet met geitenkaas is heerlijk en de toevoeging van pompoen in de saus zorgt voor een extra portie (verstopte) groenten. Voedingswaarden: 485 kcal 54 gram koolhydraten 19 gram vet 21 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 100 gram gekookte pompoen 150 gram gekookte rode bieten (te vinden in de koeling bij de supermarkt) 1/2 ui
    4 weergaven0 opmerkingen
    Pompoen- en courgettespaghetti
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Pompoen- en courgettespaghetti

    Een heerlijke pasta, maar dan erg laag in koolhydraten. Door simpelweg de spaghetti te vervangen door slierten pompoen en courgette is de hoeveelheid koolhydraten in dit gerecht drastisch verlaagd. Kortom genieten van een pastagerecht, en tegelijkertijd een extra portie groenten binnen! Voedingswaarden: 430 kcal 16 gram koolhydraten 31 gram vet 19 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 70 gram tastytom-trostomaten 2 takjes basilicum 1/2 ui Knoflook naar smaak 25 gram parmeza
    7 weergaven0 opmerkingen
    Pompoen-paprikastoof
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Pompoen-paprikastoof

    Een heerlijk groenterecept, perfect voor de herfst. Deze stoof is gevuld met groenten en daarmee de perfecte vitaminenboost voor natte herfstdagen. Pompoen is een echte herfstgroente, en op talloze manieren te bereiden. Wanneer je de stoof met rijst combineert zal de heerlijke saus in de rijst trekken, echter de stoof is ook prima te combineren met aardappelen. Voedingswaarden: 180 kcal 20 gram koolhydraten 6 gram vet 7 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 100-150 gram fle
    5 weergaven0 opmerkingen
    Aardappel-prei soep
    Maarten Gijssel
    • 31 jul. 2017
    • 1 minuten

    Aardappel-prei soep

    Door de basis van groenten is deze soep laag in calorieën, perfect als lichte lunch of als voorgerecht. Of als 4-uurtje, in plaats van soep uit een zakje. Maak een pan soep, en vries de soep in porties in. Zo hoef je 's ochtends alleen een bakje uit de diepvries in je tas te stoppen en heb je een heerlijke verse soep op je werk, zonder de grote hoeveelheden zout. Voedingswaarden: 112 kcal 17 gram koolhydraten 4 gram vet 2.5 gram eiwit Ingrediënten voor 1 pan soep, 4 porties:
    3 weergaven0 opmerkingen
    Groentetosti
    Maarten Gijssel
    • 28 jul. 2017
    • 1 minuten

    Groentetosti

    Een variatie op de gewone boterham, en een eenvoudige manier van oud brood opmaken: de tosti. Deze variant met kaas en groenten is heerlijk. Erg handig wanneer je nog een restje groenten overhebt. Het voorbeeld is met rauwkost, maar dit kan door alle mogelijke groenten vervangen worden! Voedingswaarden: 330 kcal 36 gram koolhydraten 13 gram vet 15 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 2 sneetjes (spelt) brood 1 plak kaas 150 g rauwkost 6 basilicum baadjes Bereiding: Beleg 1
    3 weergaven0 opmerkingen
    Paprikasoep
    Maarten Gijssel
    • 28 jul. 2017
    • 1 minuten

    Paprikasoep

    Soep is ideaal als lunch op koude natte dagen, heerlijk om mee op te warmen. Deze paprikasoep is een heerlijk kruidige soep, die ruim 100 gram groenten per portie bevat. Hij is eenvoudig te bereiden en smaakt velen malen beter dan soep uit blik of zak. Voeg extra groenten of soepballetjes toe na het pureren voor een goed gevulde soep. Voedingswaarden: 227 kcal 10.8 gram koolhydraten 17 gram vet 5.2 gram eiwit Ingrediënten voor 1 pan soep: 3 eetlepels olijfolie 1 ui 1 teentje
    7 weergaven0 opmerkingen
    Spinazie-mango salade
    Maarten Gijssel
    • 28 jul. 2017
    • 1 minuten

    Spinazie-mango salade

    Een echte zomerse salade met spinazie, avocado en mango. De mango maakt de salade heerlijk zoet en fris, en de basis van spinazie zorgt voor een pittige bite. Door de toevoeging van noten en avocado is deze salade een bron aan gezonde vetten! En omdat de salade enkel uit groenten en fruit bestaat, een goed bron aan vezels en laag in calorieën. Voedingswaarden: 342 kcal 16 gram koolhydraten 26 gram vet 7.7 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 150 g spinazie 1/4 avocado 1/4
    8 weergaven0 opmerkingen
    Linzensalade met appel
    Maarten Gijssel
    • 28 jul. 2017
    • 1 minuten

    Linzensalade met appel

    Een frisse vullende salade, met linzen als basis. Uitermate geschikt als lunch op een warme dag, maar eenvoudig uit te breiden tot volledig maaltijd door de toevoeging van gekookte pasta of rijst. Deze salade doet het ook goed bij een BBQ, de linzen zijn een afwisseling op de 'reguliere' salades. Voedingswaarden: 307 kcal 39 gram Koolhydraten 8 gram vet 14 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 100 gram linzen 100 gram ijsbergsla, gesneden 50 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
    4 weergaven0 opmerkingen
    Groene salade
    Maarten Gijssel
    • 28 jul. 2017
    • 1 minuten

    Groene salade

    Deze salade is groot genoeg als lunch, maar kan ook dienen als bijgerecht. Door gekookte pasta of rijst toe te voegen, kan hij eenvoudig worden omgetoverd in een vullende maaltijdsalade op een warme dag. Of maak er een maaltijd van door gerookte kipfilet toe te voegen en hem te serveren met een sneetje brood. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voedingswaarden: 325 kcal 24 gram koolhydraten 16 gram vet 20 gram eiwit Ingrediënten voor 1 persoon: 200 gram ijsbergsla 1 tomaat 100 g
    5 weergaven0 opmerkingen

    © 2018-2023 DWELL - Diabetes and WELLbeing