top of page
Norbert van Nieuwenhoven.jpeg

Norbert van Nieuwenhoven

Ik ben er trots op om ambassadeur te mogen zijn voor het Dwell project!

 

In 2001 merkte ik plotseling op dat mijn zicht minder werd. Tijdens een meeting met collega’s vroeg ik een paar keer of de beamer scherper kon worden afgesteld. Ook dronk ik al enige weken veel meer dan gebruikelijk en was het toiletbezoek eveneens veel talrijker. Op weg naar huis kon ik de borden boven de weg niet goed meer lezen. De dag daarna maar naar de dokter gegaan. Daar kreeg ik al snel de uitslag; “je hebt suiker..”.  Het was de dag voor Pinksteren. Het weekend was het bijkomen van de schrik. Maar ook tijd voor actie! Informatie verzamelen op het internet. Hoe kon ik een goede voeding vinden, met zo weinig mogelijk koolhydraten. Mijn eigen dieet samengesteld en gelijk mee begonnen. Met de dokter was afgesproken dat ik na twee weken een diëtiste zou bezoeken. Tot die tijd even zelf aanmodderen.. Bij het bezoek aan de diëtiste 14 dagen later, bleek ik al zo’n 15 kilo kwijt te zijn.. Dat was gelijk de eerste winst. Meer bewegen was het volgende. Na twee maanden was alles goed stabiel, maar het etiket was gelijk geplakt.

 

Hoe moeilijk blijkt dan het volhouden.. Niet meer snacken is in de eerste maanden makkelijk, maar langzamerhand sluipt dat toch er weer in. Bewegen? Ok, ook daar wat in gevonden. Maar gezien mijn onregelmatige werkzaamheden moeilijk vol te houden. Nu zo’n 18 jaar verder is mijn gewicht nog iets te hoog en is regelmatig bewegen nog steeds moeilijk. De pillen zijn toegenomen.

 

Ik heb een hekel aan prikken, kan er nog steeds niet goed aan wennen. Gelukkig krijg ik nog steeds pillen. Insuline spuiten zal voor mij een hele opgave zijn. Voorkomen is dus het motto. Ook naar het regelmatige doktersbezoek kijk ik niet echt uit. Ik heb de ervaring dat ik telkens op mijn vingers getikt wordt. Elke keer mag ik aanhoren dat Diabetes betekent dat je allerlei aandoeningen kan krijgen. Je raakt er neerslachtig door. Maar wat is dan het alternatief? Je krijgt het gevoel meer en meer in een verdomhoekje te staan. Dit mag niet, dat mag niet en dit en dat kan je oplopen.. Het moet dus ook anders kunnen. Ik wil niet gezien worden als een diabetespatiënt! Ik ben een gelukkig mens die toevallig diabetes heeft.

 

Hoe leuk is het dan om deel te mogen nemen in het Dwell project! Het doel van het project is juist niet de zieke weg volgen met huisartsbezoek en pillen. Nee, samen met anderen bewegen, werken aan een gezonde geest en een gezond lichaam, alles waarin ikzelf het tempo aangeef. Geen vingertikken, maar gestimuleerd worden om gezond bezig te zijn! Dat is het Dwell project. Die stimulans vind ik binnen het Breda Diabetes Telt project. En daar wil ik me graag voor inzetten!

 

Mijn ambassadeurschap wil ik graag inzetten binnen de Bredaase bedrijven. Diabetes veroorzaakt binnen bedrijven nog steeds te veel uitval. En dat maakt dat verzuimkosten als gevolg hiervan toenemen. Daar ligt veel te winnen. Met mijn kennis en kunde die ik dagelijks inzet in mijn beroep van Pensioenadviseur wil ik graag bedrijven inzicht geven hoe je de verzuimkosten omlaag kan brengen. Een goed pakket van diensten en een enthousiast team van diverse specialisten die zorgen dat werknemers beter bewegen, gezondere voeding leren innemen en een betere rust vinden in geest en lichaam. Dat geeft vitale werknemers. En dat zorgt voor een vitaal bedrijf.

 

Sluit je aan bij de doelstelling om Breda de vitaalste stad van Nederland te maken. Ook als bedrijf. Wil je meer weten? Nodig me dan eens uit, ik wil het je graag vertellen!

Zelf ambassadeur worden? Meldt u aan via het onderstaande contactformulier, en vermeldt in het bericht waarom u geschikt zou zijn als ambassadeur!

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page