• Maarten Gijssel

Groenteomelet


Deze omelet is een heerlijke vullende lunch. De combinatie van eieren en groenten zorgt voor een vol gevoel, en de groenten zorgen ervoor dat je voldoende vezels binnen krijgt. Door te variëren met de ingrediënten heb je een afwisselende lunch. Wanneer je seizoensgroenten gebruikt, is het daarnaast ook een goedkope maaltijd. Ook heerlijk als (zondags)ontbijt!

Voedingswaarden:

  • 436 kcal

  • 12 gram koolhydraten

  • 29 gram vet

  • 23 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 eieren

  • 100 ml melk naar keuze, bij voorkeur halfvolle

  • 200 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld spinazie, champignons, tomaat, paprika, ui)

  • Peper en zout (of andere kruiden naar keuze)

  • Klein klontje margarine, om in te bakke​

Bereiding:

  • Bereiding:

  • Kluts de eieren en voeg de melk toe

  • Breng op smaak met wat zout en peper (of andere kruiden naar keuze)

  • Roer de groenten door het eimengsel en giet het in een hete pan met wat olie/boter​

Variatie opties:

  • Voeg wat (geiten)kaas toe

  • Voeg ontbijtspek of ham toe

LET OP: toevoegingen hebben invloed op de voedingswaarde!

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Lunch #Ontbijt #Groenten

19 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing