• Maarten Gijssel

Rijstsalade met sinaasappeldressing


Deze salade is heerlijk fris door de dressing van sinaasappel en yoghurt, daarmee is het een perfect recept voor de warme zomeravonden. Door de rijst is de salade wel vullend, en voedzaam. Hij is ook heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een BBQ of als onderdeel van een buffet.

Voedingswaarden:

  • 242 kcal

  • 38.5 gram koolhydraten

  • 4.8 gram vet

  • 7.6 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 g gekookte zilvervliesrijst

  • 80 g doperwtjes

  • 1 paprika, in stukjes

  • 1/2 stengel bleekselderij of 1 tomaat, in stukjes

Dressing:

  • 2 theelepels yoghurt

  • 1 kleine theelepel mayonaise

  • sap van 1/4 sinaasappel, of 1 eetlepel sap uit een flesje (Polenghi, verkrijgbaar bij AH)

Bereiding:

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

  • Kook de doperwtjes beetgaar en laat afkoelen.

  • Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en verwijder de zaadlijsten en snijd de bleekselderij of tomaat in stukjes.

  • Snijd ook de verse kruiden fijn.

  • Meng alle groenten en kruiden door de rijst.

  • Meng de yoghurt, mayonaise en het sinaasappelsap door elkaar en breng de salade op smaak met de dressing.

Bron: https://www.diabetesfonds.nl

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Salade #Lente #Zomer #BBQ #Bijgerecht

10 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing