top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Geocache


Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera. Klik hier voor uitleg van Geocaching d.m.v. een YouTube-filmpje met Nederlandse ondertiteling. Met zijn hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat').Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.

Leden van de geocachinggemeenschap verstoppen en onderhouden alle geocaches die op Geocaching.com te vinden zijn. Ook jij kan er één verstoppen!

Als je de cache vindt, word je geacht het logboek te tekenen en deze weer in de cache achter te laten. Je mag een ruilitem uit de cache nemen als je dat wilt. Zorg er alleen wel voor dat je weer iets van minimaal gelijke waarde achterlaat. Verstop de cache precies zoals je hem gevonden hebt, zelfs als je elders een betere plaats ziet. Tot slot, bezoek de cachepagina om je vondst te loggen en je ervaringen met anderen te delen.

Geocache raadt je aan om eerst diverse andere caches in jouw buurt te vinden voordat je zelf jouw eerste geocache gaat verstoppen. Je zult beter begrijpen hoe je een mooie cache maakt door eerst caches te vinden op een aantal verschillende locaties, in verschillende soorten cachecontainers en met de verschillende verstopmanieren van diverse cachers. Dit maakt het waarschijnlijker dat je ook een interessante cache zult verstoppen die iedereen zal aanspreken.

Locaties: door heel Nederland, en zelfs daarbuiten

Website: http://www.geocaching.nl

#ZuidHolland #NoordBrabantWest #NoordBrabantMidden #NoordBrabantOost #ZHWF #NBWWF #NBMWF #NBOWF

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page