• Maarten Gijssel

Groene salade


Deze salade is groot genoeg als lunch, maar kan ook dienen als bijgerecht. Door gekookte pasta of rijst toe te voegen, kan hij eenvoudig worden omgetoverd in een vullende maaltijdsalade op een warme dag. Of maak er een maaltijd van door gerookte kipfilet toe te voegen en hem te serveren met een sneetje brood. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voedingswaarden:

  • 325 kcal

  • 24 gram koolhydraten

  • 16 gram vet

  • 20 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 200 gram ijsbergsla

  • 1 tomaat

  • 100 gram komkommer

  • 100 gram geraspte wortelen

  • 100 gram mais

  • 20 gram feta

  • 1 gekookt ei

  • 1 el sladressing tuinkruiden/magere yoghurt dressing

  • Optioneel: (vers) citroensap

Bereiding:

  • Kook het ei hard, in circa 11 minuten

  • Snijdt alle groenten in stukjes

  • Laat de mais en feta uitlekken

  • Pel het ei, en snijdt ook deze in stukjes

  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een schaal en voeg de dressing toe

  • Sprenkel eventueel nog wat (vers) citroensap over de salade voor extra frisheid

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Salade #BBQ #Bijgerecht #Vegetarisch

5 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing