• Maarten Gijssel

Linzensalade met appel


Een frisse vullende salade, met linzen als basis. Uitermate geschikt als lunch op een warme dag, maar eenvoudig uit te breiden tot volledig maaltijd door de toevoeging van gekookte pasta of rijst. Deze salade doet het ook goed bij een BBQ, de linzen zijn een afwisseling op de 'reguliere' salades.

Voedingswaarden:

  • 307 kcal

  • 39 gram Koolhydraten

  • 8 gram vet

  • 14 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 gram linzen

  • 100 gram ijsbergsla, gesneden

  • 50 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

  • ½ appel, in stukjes

  • ½ kleine rode ui, in ringetjes

  • 30 gram geitenkaas of feta, in stukjes

  • 1 augurk, in plakjes

Dressing:

  • 1 tl honing

  • 1 tl mosterd

  • Scheut yoghurt of water om er een vloeibare dressing van te maken

  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Bereid alle ingrediënten voor en meg ze door elkaar.

  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar

  • Giet de dressing over de salade, en eet smakelijk

Variatietips:

  • Voeg wat komkommer of paprika toe voor extra frisheid

  • Voeg eventueel wat noten of pijnboompitten toe voor een extra bite

  • Vervang de cherrytomaatjes door 30 gram zongedroogde tomaatjes

  • Voeg een halve rode ui in ringetjes toe voor wat extra pit

LET OP: Alle toevoegingen beïnvloeden de voedingswaarden!

Als Maaltijdsalade:

  • Kook 50 gram volkoren pasta volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.

  • Spoel af met koud water en meng met de rest van de ingrediënten

  • Voedingswaarden:

  • ​493 kcal

  • 74 gram Koolhydraten

  • 9 gram vet

  • 22 gram eiwit

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Salade #Linzen #BBQ #Bijgerecht #Vegetarisch

4 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing