• Maarten Gijssel

Pastasalade geitenkaas


Wie heeft er op een zomerse dag zin om lang in de keuken te staan?! Een pastasalade biedt dan uitkomst, door pasta te combineren met een scala aan verse ingrediënten creëer je in een handomdraai een voedzame en gezonde maaltijd. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voedingswaarden:

  • 481 kcal

  • 29 gram koolhydraten

  • 29 gram vet

  • 24 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 gram gekookte volkoren pasta

  • 30 gram gebakken magere spekjes

  • 30 gram geitenkaas

  • 100 gram gebakken champignons

  • 50 gram tuinerwten of edamame boontjes

  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 1 el olijfolie

Dressing:

  • 1 el yoghurt

  • 1 tl mayonaise

  • ½ teentje knoflook, geperst

  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking

  • Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.

  • Meng alle ingrediënten door elkaar.

  • Bak de champignons in de olijfolie.

  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar

  • Giet de dressing over de salade, en eet smakelijk

Variatietips:

  • Voeg wat komkommer of paprika toe voor extra frisheid

  • Voeg eventueel wat noten of pijnboompitten toe voor een extra bite

  • Vervang de cherrytomaatjes door 30 gram zongedroogde tomaatjes

  • Voeg een halve rode ui in ringetjes toe voor wat extra pit

LET OP: Alle toevoegingen beïnvloeden de voedingswaarden!

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Salade #Pasta #Diner #Vlees

11 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing