• Maarten Gijssel

Volkorentoast met rookvlees en spinazie


Nederland, het land waar brood de meest genoten lunch is. Iedereen is er mee op gegroeid, 's ochtends boterhammen smeren voor mee naar school of werk. Maar brood hoeft niet saai te zijn, je kan heel makkelijk iets lekkers van maken door vleeswaren te combineren met ei of groeten, of in dit geval allebei.

Voedingswaarden:

  • 351 kcal

  • 25 gram koolhydraten

  • 16 gram vet

  • 27 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 sneetjes volkoren brood

  • 50 gram verse spinazie

  • 1 theelepel dijonmosterd

  • 1 gekookt ei

  • 2 plakjes rookvlees

  • 1 theelepel olijfolie

Bereiding:

  • Kook het ei zoals u ze het liefste eet, laat het ei goed schrikken en pel het ei wanneer het enigszins is afgekoeld

  • Verhit de olie in de pan en laat de spinazie slinken, voeg eventueel peper toe naar smaak

  • Smeer de dijonmosterd op de sneetjes brood

  • Leeg de geslonken spinazie hierboven op, en vervolgens een plakje rookvlees

  • Snijdt tenslotte het ei in plakjes en verdeel over de sneetjes brood

  • Eet smakelijk!

Bron: https://www.ah.nl/allerhande

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Lunch #Groenten #Brood #Vlees

5 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing