• Maarten Gijssel

Aardappel-prei soep


Door de basis van groenten is deze soep laag in calorieën, perfect als lichte lunch of als voorgerecht. Of als 4-uurtje, in plaats van soep uit een zakje. Maak een pan soep, en vries de soep in porties in. Zo hoef je 's ochtends alleen een bakje uit de diepvries in je tas te stoppen en heb je een heerlijke verse soep op je werk, zonder de grote hoeveelheden zout.

Voedingswaarden:

  • 112 kcal

  • 17 gram koolhydraten

  • 4 gram vet

  • 2.5 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 pan soep, 4 porties:

  • 90 gram prei, in ringen (gebruik bij voorkeur het wit van de prei)

  • 300 gram aardappelen, in kleine stukjes

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1/2 liter (kippen)bouillon

  • Peper naar smaak

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een soeppan, en bak de prei tot deze zacht is.

  • Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 15 minuten)

  • Voeg wat gemalen zwarte peper toe

  • Pureer de soep met een staafmixer, en proef of hij goed van smaak is. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe, of wat chilipoeder/sambal voor wat extra pittigheid.

  • Zet de soep nog even kort op het vuur zodat deze weer kookt.

  • Serveer de soep met wat groene prei snippers.

Bron: http://www.onskookboek.be

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Soep #Groenten #Vegetarisch #Voorgerecht #Lunch #Tussendoortje

3 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing