• Maarten Gijssel

Aziatische rijstschotel met Makreel

Bijgewerkt op: 12 mei


Vis is een bron van gezonde vetten, en in deze rijstschotel komt de makreel goed tot zijn recht. Een heerlijk Aziatisch gerecht, wat eenvoudig te bereiden is. Mocht u afgeschrikt worden door de hoeveelheid calorieën, laat dan het ei weg. Dit scheelt al gauw 80-100 calorieën!

Voedingswaarden:

  • 630 kcal

  • 60 gram koolhydraten

  • 30 gram vet

  • 26 gram eiwit

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 50 gram ongekookte basmatirijst

  • 1 ei, gekookt

  • 1/4 citroen

  • 5 gram platte peterselie

  • 60 gram gerookte makreelfilet met peper

  • 2 theelepels olijfolie

  • 150-200 gram Thaise roerbakmix

  • 1 eetlepel kerrie

 

Bereiding:

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.

  • Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.

  • Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.

  • Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.

 

Bron: https://www.ah.nl/allerhande

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Diner #Aziatisch #Vis

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ekomenu