• Maarten Gijssel

Bloemkoolsalade


Salades zijn de uitkomst bij warm weer, een afwisselende lunch en vormen altijd een goede aanvulling bij een buffet of BBQ. Deze salade heeft een basis van bloemkoolrijst, en is daardoor erg laag in koolhydraten en calorieën. U kunt variëren met de groenten die u toevoegt, en hem daarmee aanpassen aan de gerechten waarbij u hem wil serveren. Voeg ook eens een klein handje noten toe in plaats van de pompoenpitten!

Voedingswaarden:

  • 331 kcal

  • 22 gram koolhydraten

  • 15 gram vet

  • 24 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 200 gram bloemkool

  • 30 gram (jonge) kaas, in blokjes

  • 100 gram doperwten

  • 1 eetlepel pompoenpitten

Dressing:

  • 40 gram yoghurt

  • 15 gram mosterd

  • 10 gram honing

  • Dille naar smaak

  • Snufje peper

  • Zout naar smaak

Bereiding:

  • Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine. Niet te lang, en doe het in kleine beetjes.

  • Doe de bloemkool in een ruime kom en voeg de doperwten toe

  • Snijd de kaas in blokjes en voeg ook toe

  • Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg toe aan de salade

  • Schep alles door elkaar

  • Serveer met de pompoenpitten (eventueel kort roosteren voor meer smaak)

Bron: https://www.voedzaamensnel.nl

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Groenten #Lente #Lunch #BBQ #Bijgerecht #Salade #Vegetarisch

17 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing