• Maarten Gijssel

Broccolibrood


Een koolhydraatarm brood op basis van broccoli. Een extra portie groenten, en brood laag in koolhydraten, wat wil je nog meer. Heerlijk in combinatie met hartig brood beleg, zoals kaas of tonijnsalade. Ook een groentespread of houmous is een goede topping. Een broodje is goed voor circa 6 sneetjes.

Voedingswaarden 2 sneetjes:

  • 195 kcal

  • 7 gram koolhydraten

  • 14 gram vet

  • 11 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 broodje:

  • 300 gram broccoli

  • 2 eieren

  • 50 gram amandelmeel

  • Snufje peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden

  • Snijd de broccoli in roosjes en maal fijn in de keukenmachine

  • Stop de vermalen broccoli in een ruime kom en voeg de rest van de ingrediënten toe

  • Kneed alles goed door elkaar totdat er een mooi, beetje nattig deeg ontstaat

  • Leg op een ovenplaat een vel bakpapier en verdeel hier het mengsel over (ongeveer ½ cm dik)

  • Plaats het in het midden van de oven voor 25 minuten

  • Laat het helemaal afkoelen en snijd het vervolgens in plakken van boterhamformaat

Bron: https://www.voedzaamensnel.nl

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Groenten #Lente #Lunch #Borrel

11 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing