• Maarten Gijssel

Chili con carne


Koude natte winterdagen vragen om comfort food, wat is er dan beter dan een grote pan huisgemaakte chili?! Met dit eenvoudige recept zet u snel een verantwoord gerecht op tafel, bestaande uit enkel verse ingrediënten en zonder toevoegingen. Serveer de chili met een verse groene salade als frisse tegenhanger.

Voedingswaarden:

  • 416 kcal

  • 29 gram koolhydraten

  • 24 gram vet

  • 34 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 pan chili, 4 porties:

  • 400 gram mager rundergehakt

  • 2 gesnipperde uien

  • 1 rode paprika, in stukjes

  • 2 groene paprika's, in stukjes

  • 1 grote courgette, in stukjes

  • 3 teentjes knoflook, geperst

  • 1/2 theelepel chili poeder

  • 2 theelepels komijn

  • 1 theelepel kaneel

  • 2 blikken (bruine)bonen, uitgelekt

  • 2 blikken hele tomaten

  • 1 theelepel zout

  • 1 eetlepel olijfolie, om in te bakken

Bereiding:

  • Spoel de bonen goed af en laat ze uitlekken

  • Verwarm de olie in een braadpan, en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn

  • Voeg de gesneden paprika's toe en laat deze ongeveer 3 minuten meebakken

  • Draai het vuur naar halfhoog, en voeg het gehakt en de kruiden toe

  • Wanneer het gehakt gegaard is, voeg je de tomaten en bonen toe. Laat dit 15 minuten sudderen

  • Voeg na 15 minuten de courgette toe, en laat nogmaals 15 minuten sudderen

  • Serveer de chili in diepe borden, en geniet!

TIP: serveer met een frisse groene salade

Bron: http://www.onskookboek.be

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Diner #Vlees #Winter

8 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing