• Maarten Gijssel

Courgettefrittata


De beste manier om restjes groenten op te maken is in een frittata, een eiergerecht wat met alle soorten groenten en aardappel te combineren is. Wanneer er nog wat verdwaalde ham/kip/worst stukjes in de koelkast liggen kunnen deze er ook prima doorheen. Serveer met een salade, of een goede snee brood of gewoon op zichzelf.

Voedingswaarden:

  • 275 kcal

  • 8 gram koolhydraten

  • 19 gram vet

  • 18 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1/2 courgette

  • 2 theelepels olijfolie

  • 1/2 teen knoflook

  • 1 ei + 1 eiwit

  • 1-2 theelepels kraanwater

  • 15 gram Parmezaanse kaas

  • 5 gram basilicum

Bereiding:

  • Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Pers de knoflook erboven, bak met de courgette 2 min. op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg peper en zout toe.

  • Klop de eieren los met het water. Rasp de kaas erboven. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng erdoor. Schenk het eimengsel over de courgetteblokjes in de pan.

  • Bak de frittata op middelhoog vuur 6 min. of tot de onderkant goudbruin is. Leg een groot bord op de pan en draai de frittata om. Doe de rest van de olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Bak de frittata in nog 5 min. gaar

TIP: verdubbel de hoeveelheden, en je hebt een heerlijke lunch voor de volgende dag!

Bron: https://www.ah.nl/allerhande

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Groenten #Diner #Vegetarisch #Lente #Lunch

6 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing