• Maarten Gijssel

Quiche met asperges en broccoli


Quiche, het gerecht dat je eigenlijk op elk moment van de dag wel kan eten. Als lunch, bij de borrel, als diner, het kan altijd! Deze lente variant met asperges en broccoli ziet er heerlijk uit door de frisse groene kleur van de asperges, en de hamrozen maken het plaatje helemaal af.

Voedingswaarden:

  • 570 kcal

  • 39 gram koolhydraten

  • 35 gram vet

  • 21 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 theelepel olijfolie

  • 100 g gesneden prei

  • 100 g broccolirijst

  • 1/4 rol bladerdeeg vers

  • 1 ei

  • 50 ml halfvolle melk

  • 20 gram saus voor asperges

  • 25 gram groene-aspergetips

  • 15 gram rauwe ham

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst erdoor.

  • Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele springvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren, de melk en de saus voor asperges los in een kom. Verdeel het broccoli-preimengsel over het bladerdeeg en verdeel de aspergetips in een waaiervorm erover. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie. Halveer de plakjes ham in de breedte en maak er roosjes van door ze losjes op te rollen. Neem de quiche uit de vorm en verdeel de hamroosjes erover.

TIP: Deze lentequiche is zowel koud als warm lekker. Je kunt hem 1 dag van tevoren maken. Laat de quiche in de springvorm of snijd in puntjes. Bewaar afgedekt in de koelkast

Bron: https://www.ah.nl/allerhande

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Groenten #Lente #Lunch #Borrel #Diner #Vlees #Oven

2 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing