• Maarten Gijssel

Pompoen- en courgettespaghetti


Een heerlijke pasta, maar dan erg laag in koolhydraten. Door simpelweg de spaghetti te vervangen door slierten pompoen en courgette is de hoeveelheid koolhydraten in dit gerecht drastisch verlaagd. Kortom genieten van een pastagerecht, en tegelijkertijd een extra portie groenten binnen!

Voedingswaarden:

  • 430 kcal

  • 16 gram koolhydraten

  • 31 gram vet

  • 19 gram eiwit

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 70 gram tastytom-trostomaten

  • 2 takjes basilicum

  • 1/2 ui

  • Knoflook naar smaak

  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt

  • 200 gram courgettespaghetti

  • 100 gram pompoenspaghetti

  • 30 gram (mini-)buffelmozzerella

  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

  • Halveer de tomaten en rasp ze op een grove rasp, waarbij je het vruchtvlees raspt en het vel overhoudt (dat wordt niet gebruikt). Meng de helft van de olie, peper en eventueel zout door de rauwe tomatensaus. Snijd de helft van de basilicumblaadjes fijn en roer door de saus.

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de courgette- en pompoenspaghetti toe en roerbak nog 3 min. Voeg de laatste minuut ¾ van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen.

  • Schep de tomatensaus erover en verdeel de mozzarellabolletjes over de kommen. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes en maal er wat verse peper over.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande

Terug naar: Ontbijt | Lunch | Diner | Salades | Vegetarisch | Lente | Zomer | Herfst | Winter

#Groenten #Vegetarisch #Diner #Herfst

6 keer bekeken

© 2018-2019 DWELL - Diabetes and WELLbeing