top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Beweegkuur (NISB)


De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie voor mensen met obesitas en mensen met overgewicht in combinatie met een (andere) risicofactor, bijvoorbeeld diabetes type 2. Mensen die in aanmerking komen voor de BeweegKuur krijgen maximaal een jaar begeleiding om hun eet- en beweeggedrag aan te passen en daarmee te werken aan een gezonde actievere leefstijl. De huisarts schrijft het ‘recept’ uit, maar daarnaast hebben de leefstijladviseur, de diëtist en indien nodig de fysio-/oefentherapeut in dit jaar een belangrijke rol. Het doel is dat deelnemers zelfstandig het ‘gezonde’ gedrag volhouden.

Een essentieel onderdeel van de BeweegKuur is de verbinding tussen zorg en sport. Het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) heeft met partners gebouwd aan samenwerking (netwerken) op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Met als doel om laagdrempelig en passend sportaanbod te realiseren, zodat de deelnemers in de buurt en op eigen kracht hun gezonde leefstijl kunnen voortzetten.

Website: http://www.beweegkuur.nl/

Locaties: Aalburg, Bernheze, Boekel, Boxtel, Dongen, Goirle, Haaren, Heusden, Hilvarenbeek, Landerd, Loon op Zand, Maasdonk, Maasdriel, Oisterwijk, Oss, Schijndel, 's Hertocgenbosch, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Tilburg, Uden, Veghel, Vugt, Waalwijk, West Maas en Waal

#NoordBrabantMidden #NoordBrabantOost #NBMF #NBOF #NBOOverig #NBMOverig

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ekomenu

bottom of page