top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Next Door Yoga


WAT IS NEXT DOOR YOGA?

Fitter worden? Werken aan je lenigheid? Of toch wat spiritualiteit toevoegen aan je leven? Het kan allemaal bij Next Door Yoga.

Next Door Yoga geeft yogalessen op een inspirerende, eerlijke, toegankelijke en leuke manier. De lessen zijn voor iedereen geschikt: zowel voor beginnende yogi’s-to-be als voor meer ervaren yogi’s.

Of je nu ontspanning zoekt of meer diepgang; Next Door Yoga biedt je de mogelijkheid om yoga te beleven op een manier die bij jou past.

YOGASTIJL

Een groot gedeelte van de lessen van Next Door Yoga zijn Vinyasa flow lessen, waar zowel beginnende yogi’s als yogi’s met meer ervaring aan mee kunnen doen. Vinyasa is een dynamische vorm van yoga waarbij je door fysieke inspanning niet alleen je flexibiliteit, kracht, concentratie- en uithoudingsvermogen traint, maar ook zeker je geest tot rust brengt. Wat Vinyasa yoga kenmerkt, is dat de bewegingen aan de ademhaling gelinkt worden en er een flow ontstaat. Je integreert je ademhaling in de asana’s (houdingen) en dit zorgt ervoor dat je je gedachten los kunt laten en je aanwezig bent in het hier en nu.

OPBOUW VAN DE LES

Vinyasa yoga is geen vaste serie van houdingen; elke les kan anders zijn. Hierdoor moet je als deelnemer geconcentreerd blijven, wat kan helpen om je geest tot rust te brengen. De les heeft geen vaste serie maar wel een standaard opbouw. We starten met een ontspanningsoefening om in het moment te komen, gevolgd door een aantal zonnegroeten en staande asana’s. Dan doen we een aantal zittende en liggende asana’s en we sluiten de les altijd af in savasana (een ontspannen houding op je rug) met een meditatie of ontspanning. Tijdens de les worden altijd verschillende opties aangeboden, zodat je zelf kunt kijken welke optie het beste bij jou past. Op die manier zijn de lessen voor iedereen toegankelijk, ongeacht je ervaring, conditie of fysieke gesteldheid.

Website: http://www.nextdooryoga.nl/

Locatie: Breda

#NoordBrabantWest #Yoga #Spiritueel #NBWYTC #NBWO

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page