top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Yogastudio Breda


Yoga bestaat in diverse vormen. Een daarvan is hatha yoga. ‘Hatha’ is sanskriet voor ‘zon-maan’, de oeroude symbolen voor lichaam en geest. ‘Yoga’ betekent ‘eenheid’. Hatha yoga is lichaam en geest tot eenheid brengen door lichaamshoudingen (asana’s) te oefenen, de ademhaling ritmisch te beheersen (pranayama) en door het bewustzijn te vergroten. Alle vormen van hatha yoga hebben het doel een bewuster en evenwichtiger leven te leren leiden.

Belangrijk en kenmerkend voor Iyengar yoga is het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen en een correcte lichaamshouding. Dit gaat samen met het verkrijgen van meer lenigheid en een diepere ontspanning. Iyengar yoga besteedt ook veel aandacht aan de volgorde waarin de asana’s beoefend moeten worden. Het gebruik van hulpmiddelen, zoals blokken en riemen, draagt eraan bij dat iedereen, jong, oud, beginner, gevorderde, de oefeningen op de juiste manier kan doen.

Website: http://yogastudiobreda.nl/

Locatie: Breda

#NoordBrabantWest #Yoga #Ontspanning #NBWYTC #NBWO

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page