top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Pilates - Passie voor Pilates


De Pilatesmethode is bijna een eeuw geleden ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een systeem van oefeningen die worden uitgevoerd op een oefenmat of op speciale apparatuur.

Pilates volgt de principes van zeer bewust bewegen met beheersing en controle vanuit een goede lichaamshouding, een specifieke ademhaling, het werken vanuit je kern en dat alles met vloeiende bewegingen. Alle spieren worden tijdens de oefeningen gerekt en getraind. Het hele lichaam wordt aangesproken en dat vereist concentratie. Alles draait om bewegen vanuit je kern. Pilates noemde het 'powerhouse'. Het doel is het creëren van een sterke basis waarop je dagelijks kunt steunen.

Een Pilatesmatles bestaat uit een serie stabiliserende en mobiliserende oefeningen. Als aanvulling wordt in de lessen gebruik gemaakt van o.a. oefenballen en weerstandsringen. Dit maakt je nog bewuster van hoe je je lichaam beweegt.

Met Pilates wordt je meer lichaamsbewust. Dit heeft voordelen tijdens je dagelijkse bezigheden en/of sportbeoefening. De bewegingen zijn een hulpmiddel om je lichaam te leren kennen en om spierbeheersing bij elke beweging in het dagelijks leven te kunnen toepassen.

Eenmaal geproefd van Pilates zul je merken dat je de hele dag onbewust bezig bent met het corrigeren van je houding. Of je nu achter je bureau zit, boodschappen doet of aan het sporten bent.

Passie voor Pilates biedt trainingen aan in kleine groepen van maximaal 10 personen. Hierdoor is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Het uitgangspunt is veilig en effectief trainen in een persoonlijke en ontspannen sfeer.

Website: http://www.passievoorpilates.nl/

Locatie: Bavel

#Ontspanning #BodyMind #Pilates #NoordBrabantWest #NBWYTC #NBWO

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page