top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Voedingscentrum

Bijgewerkt op: 13 mei 2022


Op de website van het Voedingscentrum kunt u informatie vinden over de relatie tussen diabetes en voeding, Ook zijn hier verschillende kookboeken verkrijgbaar.

Mensen met diabetes type 2 (suikerziekte) hebben onbehandeld een te hoog bloedsuikergehalte. Door hoge bloedsuikers kunnen complicaties ontstaan, zoals hart- en vaatziekten, nierziekten en slechtziendheid.

Mensen met overgewicht hebben een grotere kans om diabetes type 2 te krijgen. Vooral als het vet rond de buik zit. Gezonde voeding helpt om gewicht te verliezen en kan zo bijdragen aan het voorkomen van diabetes type 2.

Voor mensen met diabetes type 2 is het net als voor iedereen belangrijk om gezond te eten volgens de Schijf van Vijf. Daarnaast zijn de adviezen voor mensen met diabetes type 2 extra gericht op: een gezond gewicht bereiken en behouden, veel bewegen, de bloedsuikers onder controle houden en goed zorgen voor hart en bloedvaten.

Website: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/diabetes-type-2.aspx#blok7

#Website #Informatie #eduv

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page