top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Diabeteswerkcoach - Diabetesvereniging Nederland

Bijgewerkt op: 13 mei 2022


Hulp van een diabeteswerkcoach

Diabetes en werk kunnen heel goed samen gaan. Maar het gaat niet altijd vanzelf. Soms kun je wat hulp gebruiken. Een diabeteswerkcoach begeleidt en adviseert medewerkers, werkgevers en ouders van kinderen met diabetes.

Heb je zelf diabetes en loop je vast in je werk? Heb je als werkgever te maken met een medewerker met diabetes, die daar last van heeft in het dagelijks werk? Of vraagt de zorg voor je kind met diabetes zoveel van je dat je het moeilijk kunt combineren met je baan? Bij zulke vragen helpt een diabeteswerkcoach.

Duurzaam inzetbaar met diabetes

Het doel van een diabeteswerkcoach is om mensen met diabetes duurzaam inzetbaar te houden. Belangrijke aandachtspunten zijn het vinden van balans in het combineren van diabetes en werk, en het bespreekbaar maken van diabetes.

Wat doet de diabeteswerkcoach?

Na een kosteloos oriënterend gesprek doet de diabeteswerkcoach je een voorstel voor minimaal zes gesprekken (inclusief evaluatie). Jouw vraag is het startpunt van het traject. De diabeteswerkcoach begeleidt en adviseert je daarbij. Een diabeteswerkcoach is een loopbaancoach en gespecialiseerd in loopbaanvraagstukken en re-integratie.

Wanneer en waar

De coachingsafspraken spreek je samen af. De afspraken vinden plaats op een nader te bepalen locatie.

Kosten en vergoedingsmogelijkheden

Na een kosteloos oriënterend gesprek ontvang je een offerte. Ben je werknemer? Dan wijzen we graag op de vergoedingsmogelijkheden via een loopbaanbudget of re-integratiebudget bij je werkgever of de collectieve ziektekostenverzekering. Informeer ernaar bij je werkgever!

Website: www.diabeteswerkwijzer.nl

#Informatie #Werk #NoordBrabantWest #NoordBrabantMidden #NoordBrabantOost #ZuidHolland #edul #NBWLeefstijl #NBMLeefstijl #NBOLeefstijl #ZHLeefstijl

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page