top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Dieet dit dieet dat


Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Voeding speelt een cruciale rol bij deze ziekte.

Er worden veel fabels verteld over diabetes. Zo denken veel mensen dat je geen suiker meer mag als je diabetes hebt, maar dat is niet waar. Maar hoe weet je wat wel goed is voor jouw lijf? Onderzoek laat zien dat bij diabetes koolhydraten en vetten een belangrijke rol spelen. Deze rol verschilt per persoon en is bij diabetes type 1 anders dan bij diabetes type 2.

Ieder mens is anders

Bovendien is ieder mens anders. Afhankelijk van je leefstijl en het type diabetes heeft jouw lijf andere behoeften dan dat van een ander. Deze behoeften zijn persoonlijk en veranderen ook nog eens per levensfase. Hoe zorg je er nu voor dat jouw dagelijkse voeding past bij jouw ziekte? Dat is niet eenvoudig. Daar heb je uitgebreide voedingskennis, medische kennis en een flinke portie ervaring voor nodig! De diëtist is de aangewezen persoon om je hierbij te helpen.

Vindt een diëtist bij u in de buurt op de website. Of kijk eerst even op de website rond, wanneer u nog twijfelt.

Website: http://dieetditdieetdat.nl/voeding-en-aandoeningen/diabetes/

#Website #Informatie #NoordBrabantWest #NoordBrabantMidden #NoordBrabantOost #ZuidHolland

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ekomenu

bottom of page