• Maarten Gijssel

'Voedingsrichtlijn diabetes' - NDF


Voeding bij diabetes

Heb je diabetes, dan weet je dat voeding een belangrijke rol speelt om zo gezond mogelijk te blijven. Niemand hoeft je dat nog te vertellen. Maar wat is gezonde voeding? En moet je vanwege je diabetes nog speciaal ergens rekening mee houden? Dat zet de Voedingsrichtlijn van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) op een rijtje.

Zorgverleners gebruiken de Voedingsrichtlijn (2015) als basis voor hun adviezen. Diabetesvereniging Nederland nam deel aan de werkgroep, die de vorige voedingsrichtlijn tegen het licht heeft gehouden van nieuwe wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen.

De belangrijkste adviezen zijn samengevat in een kort pdf document. Deze kunt u hier downloaden

Mocht u de volledige NDF richtlijn willen lezen, dan kunt u deze hier downloaden.

Website: https://www.dvn.nl

#Informatie #Brochure #Voeding #NoordBrabantWest #NoordBrabantMidden #NoordBrabantOost #ZuidHolland #eduv

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven