top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Diabetesgroep - Van Broekhoven


Heeft u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden? Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant? Weet u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt? Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten.

Klachten en de oorzaak

Een hoge bloedglucosewaarde kan allerlei klachten veroorzaken, zoals dorst, veel plassen en vermoeidheid. Bewegen is voor mensen met diabetes extra belangrijk, omdat hierdoor de bloedglucosewaarde in het bloed wordt verlaagd en de insuline beter zijn werk kan doen.

Waarom is blijven bewegen belangrijk?

De ervaring leert dat mensen met diabetes veel vragen hebben over hun lichamelijke mogelijkheden. Zij zijn vaak onzeker of angstig over wat zij wel en niet kunnen doen en of ze eventueel een hypo kunnen krijgen. Veel mensen met diabetes hebben dan ook de neiging om steeds minder te gaan bewegen. Deze negatieve spiraal moeten we doorbreken: uit onderzoek is gebleken dat regelmatige, lichamelijke inspanning een betere glucoseregulatie tot gevolg heeft. Hierdoor kan de medicatie eventueel omlaag en wordt de kans op complicaties kleiner. De kwaliteit van leven verbetert.

Hoe kan fysiotherapie helpen?

Door te bewegen heeft u een grotere kans om uw bloedglucosewaarde op peil te houden, krijgt u een betere conditie en vermindert u de kans op hart- en vaatziekten. Een belangrijk speerpunt van het beweegprogramma is dat u plezier in het bewegen krijgt of het plezier in bewegen hervindt. U leert lichaamssignalen te kennen die bij inspanning horen en u leert uw eigen grenzen kennen. Door het toegenomen vertrouwen in het lichaam kunt u weer beter bewegen en uw dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Diabetesgroep

Naast individuele behandelingen heeft u óók de mogelijkheid om aan onze diabetesgroep deel te nemen. In deze diabetesgroep krijgt u, na een persoonlijke intake, een eigen trainingsprogramma met accenten die er voor u toe doen. Het beweegprogramma is dus aangepast aan uw persoonlijke situatie. In de groep kunt u elkaar steunen en stimuleren en ervaringen uitwisselen die in het dagelijks leven uitkomst kunnen bieden.

Website: https://www.vanbroekhovenfysiotherapie.nl/diabetes/

Locaties: Roosendaal en Etten-Leur

#NoordBrabantWest #NBWF

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page