top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Bewust yoga Made


Yoga lessen

Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana's) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Je kunt de lichamelijke oefeningen doen om gezonder te worden en/of te blijven. Maar yoga is meer dan dat.

Wie yoga beoefent, op wat voor niveau dan ook, brengt veranderingen aan in zijn of haar stemmingen. Je zorgt er voor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart. De ademhaling is bij het beoefenen van yoga een belangrijk onderdeel. De reden daarvoor is eenvoudig. Je ademhaling is zowel een geestelijk als een lichamelijk proces. Met andere woorden: het vormt een verbinding tussen je lichaam en je geest. Een regelmatige ademhaling zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof en andere voedingsstoffen door het bloed worden gevoerd. Een regelmatige ademhaling zorgt er op die manier voor dat de hersenen optimaal functioneren.

Veel mensen ademen verkeerd als gevolg van stress in het dagelijks leven. Dat leidt tot een rusteloze gejaagde ademhaling. Rekoefeningen en regelmatig ademhalen ontspannen lichaam en geest. Ontspanning is een essentieel onderdeel van yoga. De oefeningen zijn een manier om je beter te concentreren en daardoor tot een diepere meditatie te komen.

Het pad van yoga is voor iedere yoga-beoefenaar een persoonlijke zoektocht naar een dieper bewustzijn. Het is een spirituele reis naar het zelf.

Yoga beoefenen is geen wedstrijd! Yoga doe je voor jezelf. Het maakt niet uit wat jouw buurvrouw/man kan, of niet kan. Iedereen doet de oefeningen op zijn /haar niveau. Daarom is deze vorm van yoga ook voor alle leeftijden.

Yoga is voor iedereen. Voor kinderen, voor jongeren, volwassenen en ouderen. Iedereen doet het. Over de hele wereld. En weet je waarom? Yoga werkt!

Bewust bewegen lessen

Bewust bewegen bestaat uit diverse bewegingsoefeningen, een combinatie van gym-, yoga- en andere oefeningen. Het zijn staande, zittende en liggende oefeningen. Geen hup- en springoefeningen. Gespannen spieren kunnen door deze oefeningen weer losgemaakt worden, waardoor jij je soepeler, sterker en energieker gaat voelen. Je komt weer meer tot leven. Je leert door deze oefeningen jezelf, je eigen lichaam beter kennen. Er wordt ook aandacht besteed aan de ademhaling. Veel mensen ervaren ook een betere nachtrust wanneer zij oefeningen hebben gedaan, omdat ze beter leren ontspannen. Je kunt het zien als een inspannende ontspanning. De oefeningen zijn niet prestatiegericht. Het gaat om jouw eigen lichaam. Bewegen in je eigen tempo. Je zoekt je eigen grenzen op. Rustige oefeningen met een groot effect. De oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden, voor mannen en vrouwen. Ook met een lichamelijke klacht zijn de meeste oefeningen nog goed te doen, of er wordt een alternatieve oefening aangeboden, of je neemt even rust.

Website: http://bewust-yoga-made.jouwweb.nl/yoga

Locatie: Made

#Ontspanning #NoordBrabantWest #BodyMind #NBWYTC #NBWO #Yoga #NBWOverig

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page