top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Wandelclubs door heel NL


KWBN voor heel wandelend Nederland

Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) staat voor wandelen in Nederland in al zijn verschijningsvormen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk Nederlanders op een verantwoorde manier aan het wandelen te krijgen en te houden. Op die manier dragen wij bij aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland.

Voor wandelaars

De wandelaar staat bij KWBN centraal. Wat je wandelmotieven ook zijn; KWBN zorgt voor een passend aanbod in een passende context. Onze producten en diensten voor wandelaars omvatten onder meer evenementen, training en begeleiding, paden en routes, reizen en informatie. Elke wandelaar in Nederland kan er gebruik van maken, maar als lid van KWBN profiteer je van extra voordelen. Je kunt zowel via een wandelvereniging, als individueel lid worden van KWBN.

Voor wandelaanbieders

Ten behoeve van wandelaars beschikt KWBN over een groot landelijk netwerk. Bij ons zijn 1.100 lokale wandelaanbieders aangesloten. Dat zijn verenigingen, stichtingen en bedrijven die activiteiten voor wandelaars organiseren. Wij ondersteunen onze lidorganisaties met advies, informatie, kennis, beleid, opleidingen, communicatie- en promotiematerialen. Daarnaast sluiten we collectieve verzekeringen voor hen af. Nieuwe wandelaanbieders zijn bij KWBN van harte welkom.

Voor wandeltrainers

Verantwoord wandelen is onmogelijk zonder professioneel opgeleide wandeltrainers. KWBN is verantwoordelijk voor de opleiding, de bijscholing en het licentiesysteem van wandeltrainers en wandelinstructeurs in Nederland. Daarnaast voorzien we hen van nieuws, aanvullende kennis en advies, bijvoorbeeld bij het opzetten van nieuwe wandelgroepen. Iedereen die een steentje bij wil dragen aan de training en begeleiding van groepen wandelaars is bij KWBN van harte welkom.

Voor allemaal samen

Namens alle wandelaars en aangesloten wandelaanbieders behartigt KWBN de belangen van het Nederlandse wandelen in het algemeen. Daartoe werken we samen met politiek, overheden en terreineigenaren, maar ook met organisaties en bedrijven die actief zijn op het gebied van sport, recreatie, natuur, zorg en welzijn. Via de media zorgen we voor algemene wandelpromotie en we vertegenwoordigen Nederland in de internationale wandelwereld.

Website: http://www.kwbn.nl/wandelclubs

Locaties door heel Nederland, zoek u dorp/stad of regio

#NoordBrabantWest #Wandelen #NBWWF #NBOWF #NBMWF #ZHWF

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page