top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

Qi Gong - Nieuwe Ruimte


Wat is Qi Gong?

Letterlijk is qi (spreek uit: tjie) levensenergie en gong (spreek uit: koeng) kunst in het Chinees. Qi gong is de kunst van het laten stromen van je levensenergie. De Chinese bewegingsleer bestaat uit gemakkelijk te volgen en vloeiende bewegings- vormen voor de verdediging van het lichaam tegen ziekten, met externe of interne oorzaak. Elke vorm is bedoeld om de energiestroom in het lichaam te bevorderen. Daarnaast versoepelt het spieren en pezen en heeft het een positieve uitwerking op je mentale flexibiliteit en innerlijke rust.

Uniek is de wijze waarop inspanningsoefeningen zowel staand, zittend als liggend op buik en rug worden afgewisseld met rust en herstel gevende ontspanningsoefeningen.­

Qi Gong is gebaseerd op de Chinese natuurfilosofie, die uitgaat van Yin en Yang, tegenpolen die elkaar aanvullen en compleet maken. Ook in de bewegingen komen yin en yang terug, wat maakt dat de bewegingen vloeiend verlopen. Om ze vloei- end te kunnen uitvoeren, train je de bouwstenen voor een goede gezondheid: ti- ming, hardheid, uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht, snelheid, coördinatie en evenwicht.

Specifieke oefeningen voor qi om maag- milt systeem te ondersteunen. Zoals: Langs het bord, langs de trom, balans, coördinatie en oefenserie met de bal.

Meditatie: Meditatie gericht op zelf waardering, concentratie en welbehagen, van jezelf hou- den, concentratieoefeningen

Sociale activiteiten: Sociale activiteiten actief onderhouden, waarbij zingen heel goed werkt op het ver- teringssysteem.

Elke donderdag van 9.00-10.00 wordt er een les Qi Gong gegeven door Inge Verton, bij Nieuwe Ruimte.

Website: http://nieuweruimte42.nl/qi-gong/

Locaties: Breda

#Persoonlijk #NBWOverig #NBWO

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page