top of page
  • Foto van schrijverMaarten Gijssel

'Vezels, elke dag -Voedingscentrum

Bijgewerkt op: 13 mei 2022


Wat zijn vezels?

Vezels zijn stoffen uit planten. Ze zitten onder andere in groente, fruit en brood. Het maagdarmkanaal kan vezels niet verteren. Wat gebeurt er dan wel mee? Ze komen in de dikke darm terecht. Daar zorgen ze ervoor dat de darm goed werkt. Ook zorgen graanvezels ervoor dat je kans op hart- en vaatziekten minder is.

Elke dag

Het advies is om voldoende volkoren graanproducten zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst te eten. En voldoende groente en fruit. Zo profiteer je van de gezonde eigenschappen van verschillende vezels en krijg je de 30-40 gram vezel binnen die nodig zijn voor een goede darmwerking. Met de voedingsvezeltabel op de achterzijde van deze folder kun je voedingsmiddelen met elkaar vergelijken. Zo zit er in pasta of rijst weinig tot geen vezels, tenzij je voor de volkoren variant kiest. Volkorenbrood en gedroogde vruchten zijn wel vezelrijk..

Download hier de brochure

Website: http://www.voedingscentrum.nl/

#Informatie #Brochure #Voeding #NoordBrabantWest #NoordBrabantMidden #NoordBrabantOost #ZuidHolland #eduv

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page